Ikast: En guide til erhvervslivet

Ikast er en af ​​Danmarks mest succesrige erhvervsbyer. I 2023 blev den kåret som Danmarks bedste erhvervsby af Dansk Industri. Ikast har et stærkt erhvervsmiljø baseret på en række faktorer, såsom en stærk erhvervstradition, en dygtig arbejdsstyrke og en god infrastruktur
20. marts 2024 | Skrevet af: Redaktionen
Ikast: En guide til erhvervslivet

Ikast er en af ​​Danmarks mest succesrige erhvervsbyer. I 2023 blev den kåret som Danmarks bedste erhvervsby af Dansk Industri. Ikast har et stærkt erhvervsmiljø baseret på en række faktorer, såsom en stærk erhvervstradition, en dygtig arbejdsstyrke og en god infrastruktur

Ikast som erhvervsby

Disse faktorer har medvirket til, at Ikast er blevet et attraktivt sted at drive forretning. Ikasts erhvervsklima er med til at skabe vækst og arbejdspladser i by og region. Byen er en vigtig bidragyder til dansk økonomi.

Ikast har en lang tradition for erhverv helt tilbage til midten af ​​1800-tallet. Byen var oprindeligt et center for tekstilindustrien, men har siden udviklet sig til en moderne erhvervsby med en bred vifte af industrier.

Ikast har en veluddannet og dygtig arbejdsstyrke. Byen har et godt udvalg af uddannelsesinstitutioner, der uddanner arbejdere til en lang række brancher.

Ikast ligger centralt i Jylland med gode forbindelser til resten af ​​landet. Byen har en international lufthavn, en motorvej og et veludbygget tognetværk.

Transportforhold i Ikast

Transportforholdene i Ikast for virksomheder er gode. Byen ligger centralt i Jylland med gode forbindelser til resten af ​​landet.

  • Motorvej: E45, der kører fra Skagen til Flensborg, passerer lige uden for Ikast. Det giver virksomhederne hurtig adgang til andre dele af Danmark og Europa.
  • Tog: Ikast har en station ved Midtjyllands Jernbane, der forbinder Aarhus med Herning. Dette giver virksomheder mulighed for at transportere gods og medarbejdere til og fra byen med tog.
  • Bus: Ikast har et godt netværk af busser, der forbinder byen med det omkringliggende område. Det gør det nemt for medarbejderne at komme til og fra arbejde.
  • Lastbil: Ikast har et godt udvalg af lastbiltransportfirmaer, der kan levere varer til og fra byen.

Samlet set er transportforholdene i Ikast gode for virksomhederne. Byen ligger centralt i Jylland med gode forbindelser til resten af ​​landet. Dette giver virksomheder mulighed for at transportere varer og medarbejdere effektivt og nemt.

Vigtige tal om Ikast (2023)

De vigtigste tal, der beskriver Ikasts erhvervsliv er:

  • Omsætning: Ikasts erhvervsliv omsætter for mere end 50 milliarder kroner om året. Det gør Ikast til en af ​​Danmarks største erhvervskommuner.
  • Eksport: Ikast eksporterer varer og tjenesteydelser for mere end 50 milliarder kroner om året. Det gør Ikast til en vigtig eksportmotor for dansk økonomi.
  • Virksomheder: Ikast huser en række møbelvirksomheder, heriblandt Jysk, BoConcept og Hay. Disse virksomheder beskæftiger over 10.000 mennesker.

Disse tal viser, at Ikast er en vigtig erhvervskommune med et stærkt erhvervsliv. Byen er hjemsted for en række industrier, herunder møbelindustrien, som er en central drivkraft for byens vækst og udvikling.

Ikasts største virksomheder

De største virksomheder i Ikast er:

Siemens er en international teknologivirksomhed, der beskæftiger over 370.000 mennesker verden over. Siemens har en afdeling i Ikast, der beskæftiger over 2.000 medarbejdere. Siemens Ikast har specialiseret sig i udvikling og produktion af vindmøllekomponenter.

Jysk er en dansk møbelkæde med ca. 3.000 butikker i 50 lande. Jysk har hovedkontor i Ikast og beskæftiger mere end 15.000 medarbejdere i Danmark. Jysk Ikast er hjemsted for kædens distributionscenter, som leverer varer til butikker over hele verden.

KK Wind Solutions er en dansk vindmølleproducent, der er et datterselskab af Siemens Gamesa. KK Wind Solutions har hovedkontor i Brande og beskæftiger mere end 2.000 medarbejdere i Danmark. KK Wind Solutions Ikast har specialiseret sig i udvikling og produktion af vindmøllevinger.

AB inventech A/S er en dansk ingeniørvirksomhed med mere end 200 ansatte i Ikast. AB inventech A/S udvikler og fremstiller automationsløsninger til en række forskellige industrier, herunder vindmølleindustrien.

Alle fire virksomheder er vigtige bidragsydere til Ikasts erhvervsliv. De skaber arbejdspladser, betaler skat og bidrager til byens vækst.

Områder i Ikast

Ikast er opdelt i følgende bydele:

  • Byens centrum: Bymidten er Ikasts centrum og bylivets hjerte. Her finder du butikker, restauranter, caféer, kulturinstitutioner og rådhuset.
  • Nordbyen: Nordbyen er en moderne bydel præget af tæt bebyggelse og mange nye boliger. Her finder du også en række uddannelsesinstitutioner, herunder Ikast-Brande Gymnasium og Ikast Erhvervsskole.
  • Sydbyen: Sydbyen er en traditionel bydel præget af villaer og parcelhuse. Her finder du også byens banegård og en række naturområder, herunder Ikast Sø.
  • Østlige by: Østbyen er en ny bydel, der er under udvikling. Her finder du en række boliger, virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

Ikast er en by i konstant udvikling, og der opstår hele tiden nye bydele og boligområder. Det gør byen til et attraktivt sted at bo for både familier, studerende og virksomheder.

Industriområder og jobs i Ikast

De vigtigste industriområder i Ikast er koncentreret omkring bymidten og industriområderne i øst og vest.

Byens centrum er hjemsted for en række kontorer, butikker og restauranter. Det er også her du finder Ikasts rådhus, bibliotek og en række kulturinstitutioner.

De østlige industriområder er hjemsted for møbelvirksomheder, teknologivirksomheder og andre produktionsvirksomheder. De vestlige industriområder er hjemsted for modevirksomheder, fødevarevirksomheder og andre industrivirksomheder.

Ikast er en attraktiv by for virksomheder fra en række forskellige brancher. Byen har en stærk infrastruktur, en kvalificeret arbejdsstyrke og en række uddannelsesinstitutioner. Disse faktorer gør det nemt for virksomheder at etablere sig og vokse i byen.

Kontorområder i Ikast

Hovedkontorområderne i Ikast omfatter:

  • Centrum: Byens centrum er hjemsted for en række kontorer, butikker og restauranter. Det er også her du finder Ikasts rådhus, bibliotek og en række kulturinstitutioner.
  • Østlige industriområder: De østlige industriområder er hjemsted for møbelvirksomheder, teknologivirksomheder og andre produktionsvirksomheder. Nogle af de vigtigste kontorområder i dette område omfatter:
    • Knudslund: Knudslund er et stort industriområde, der er hjemsted for en række store virksomheder, heriblandt Jysk og Siemens.
    • Bøgelund: Bøgelund er et mindre industriområde, der huser en række mindre virksomheder.
  • Vestlige industriområder: De vestlige industriområder er hjemsted for modevirksomheder, fødevarevirksomheder og andre industrivirksomheder. Nogle af de vigtigste kontorområder i dette område omfatter:
    • Grøndal: Grøndal er et stort industriområde, der er hjemsted for en række store virksomheder, heriblandt Bestseller og Danfoss.
    • Mølholm: Mølholm er et mindre industriområde, der huser en række mindre virksomheder.

Disse kontorområder er attraktive for virksomheder af en række årsager. De ligger tæt på bymidte og infrastruktur, og de har en god arbejdsstyrke med de nødvendige kompetencer.

Find kontor til leje i Ikast

Indkøbsområder i Ikast

De vigtigste indkøbsområder i Ikast er:

  • Gågaden: Gågaden er Ikasts hovedgade og huser en række butikker, restauranter og caféer. Her finder du alt fra tøjbutikker og skobutikker til elektronikbutikker og supermarkeder.
  • Nordbyen: Nordbyen er et moderne indkøbscenter med over 100 butikker. Her finder du alt fra tøjbutikker og skobutikker til elektronikbutikker og supermarkeder.
  • Østligeby: Østbyen er en ny bydel, der er under udvikling. Her finder du en række forskellige bolig-, erhvervs- og uddannelsesinstitutioner. Der er også planer om at bygge et nyt butikscenter i Østbyen.

Disse detailområder er attraktive for forbrugerne af en række årsager. De er placeret tæt på byens centrum og infrastruktur, og de tilbyder en bred vifte af varer og tjenester.

Find butik til leje in Ikast

Butikker i Ikast

En god måde at vurdere, om det kan betale sig for dig at etablere en butik i Ikast, er at se på, hvilke butikker der allerede ligger i Ikast. Her er nogle eksempler på, hvilke butikker der ligger hvor i Ikast:

Ikast er en by med et bredt udvalg af butikker til at dække alle behov. Her er en oversigt over nogle af de vigtigste shoppingområder i byen:

Fodgængerfelt

Gågaden er Ikasts hovedgade og huser en række butikker, restauranter og caféer. Her finder du alt fra tøjbutikker og skobutikker til elektronikbutikker og supermarkeder.

På gågaden ligger også Strøgcenteret, som rummer en række butikker og restauranter.

Østbyen

Østbyen er en ny bydel, der er under udvikling. Her finder du en række forskellige bolig-, erhvervs- og uddannelsesinstitutioner. Der er også planer om at bygge et nyt butikscenter i Østbyen.

Nogle af de butikker, der er planlagt til at åbne i East City inkluderer:

  • SAMARBEJDE: En dansk supermarkedskæde, der sælger dagligvarer, non-food og andre varer.
  • JYSK: En af verdens største møbelkæder.

Ikast er en by med et bredt udvalg af butikker til at dække alle behov. Uanset om du leder efter nyt tøj, møbler eller elektronik, så kan du finde det i Ikast.

Lager- og logistikområder i Ikast

De vigtigste logistikområder i Ikast er:

Knudslund: Knudslund er et stort industriområde, der er hjemsted for en række store virksomheder, heriblandt Jysk og Siemens. Jysks distributionscenter i Knudslund er et af de største i Europa og leverer varer til Jysks butikker over hele verden.

Grøndal: Grøndal er et stort industriområde, der er hjemsted for en række store virksomheder, heriblandt Bestseller og Danfoss. Bestsellers distributionscenter i Grøndal er et af de største i Danmark og leverer varer til Bestsellers butikker over hele verden.

Disse logistikområder er vigtige for Ikasts økonomi, fordi de skaber mange arbejdspladser og bidrager til byens vækst. De er også vigtige for dansk økonomi, fordi de hjælper med at transportere varer til og fra Danmark.

Ikast er en vigtig logistikby, fordi den ligger tæt på E45, som er en vigtig motorvej i Danmark. Byen har desuden en god togforbindelse til Herning og Aarhus. Disse infrastrukturforbindelser gør det nemt for virksomheder at transportere varer til og fra Ikast.

Ikast er af flere årsager en attraktiv by for logistikvirksomheder. Byen har en stærk infrastruktur, en kvalificeret arbejdsstyrke og en række uddannelsesinstitutioner. Disse faktorer gør det nemt for virksomheder at etablere sig og vokse i byen.

Find lager til leje i Ikast

Ofte stillede spørgsmål